Photo: Social Media

«شورای مقاومت» خواستار تحقیقات سازمان ملل درباره‌ی کشتار باشندگان «جوی‌نو» ارزگان شد

«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» نیروهای طالبان را متهم به کشتار «سیستماتیک» اعضای جامعه‌ی اهل تشیع و هزاره‌ی منطقه‌ی «جوی‌نو» ولسوالی ارزگان خاص ولایت ارزگان کرده‌ و خواستار تحقیقات از سوی سازمان ملل درباره‌ی این کشتار شده‌ است.

در آخرین مورد در این منطقه حاجی حسن و علی‌خان، پدر و پسر توسط افرادی که تا اکنون هویت شان مشخص نشده، به قتل رسیده‌اند.

این پدر و پسر پس‌ازچاشت روز چهارشنبه (۲۹ سنبله) در ساحه‌ی «تنگی سبزچوب» ارزگان خاص که یک منطقه‌ی پشتون‌نشین است، در نخست دستگیر و سپس به قتل رسیده‌اند.

بر اساس اطلاعات منابع، در جریان بیشتر از دو سال گذشته که طالبان بر افغانستان مسلط شده‌اند، ۱۷ نفر از باشندگان منطقه‌ی هزاره‌نشین جوی‌نو (ششپر) به قتل رسیده‌اند.

«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان»، گروهی از چهره‌های سیاسی در خارج شب گذشته (شنبه، ۱ میزان) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که نیروهای محلی مربوط به گروه طالبان در ولسوالی ارزگان خاص طی دو سال اخیر دست به کشتار سیستماتیک مردم اهل تشیع و هزاره‌ی این منطقه زده‌اند.

این شورا افزوده است که افراد مسلح محلی با حمایت طالبان دست به آتش‌زدن مزارع خانه‌ها و اموال مردم، قطع درختان و چپاول دارایی‌های باشندگان جوی‌نو زده‌اند.

در اعلامیه‌ی «شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» آمده است که تا اکنون هیچ اقدامی برای جلوگیری از این حوادث «غیرانسانی و جنایت‌های زنجیره‌ای» از سوی طالبان صورت نگرفته و هیچ‌کسی تا اکنون به ظن دست‌داشتن در این وقایع بازداشت نشده است. این شورا هم همچنین علاوه کرده است که دو نفر از فرماندهان طالبان در «پنجشیر و اندراب‌ها مشغول سرکوب مردم هستند و دست به چنین فجایعی زده‌اند».

این شورا از نهادهای بین‌المللی، به‌خصوص سازمان ملل متحد خواسته است که هرچه زودتر برای جلوگیری از قتل باشندگان جوی‌نو اقدام کند و تحقیقات جدی را در مورد حوادث گذشته انجام داده و نتایج آن را با مردم افغانستان شریک کند.

منابع محلی در جوی‌نو انگیزه‌ی قتل و تخریب اموال باشندگان این منطقه را تنش قومی می‌دانند. به‌گفته‌ی آنان، افراد متعلق به قوم پشتون دست به این اقدامات می‌زنند تا باشندگان منطقه‌ی جوی‌نو را مجبور به کوچ کنند. گفته می‌شود که طی چند دهه‌ی‌‍ اخیر به‌دلیل تنش‌های قومی، نیمی از خانواده‌های ساکن در منطقه‌ی جوی‌نو مجبور به کوچ شده‌اند.