عبدالله عبدالله
CEO

تیم انتخاباتی ثبات و هم‌گرایی: در جرگه‌ی مشورتی صلح شرکت نمی‌کنیم

اطلاعات روز: تیم انتخاباتی ثبات و هم‌گرایی به رهبری عبدالله عبدالله، رییس اجرایی کشور امروز (یک‌شنبه، ۲۵ حمل) اعلام کرده است که اعضای این تیم در جرگه‌ی مشورتی صلح شرکت نمی‌کنند.

در اعلامیه‌ای که از سوی این تیم انتخاباتی به نشر رسیده، آمده است که برگزاری این نشست «مُمد حل مشکلات» در افغانستان نمی‌باشد.

همچنان در اعلامیه آمده است که برای برگزاری این لویه‌جرگه هم در سطح حکومت و هم در سطح احزاب و شخصیت‌های سیاسی شامل این تیم، مشورت لازم صورت نگرفته است.

تیم انتخاباتی ثبات و هم‌گرایی گفته است: «از چندی به این‌سو برای برگزاری نشست مشورتی زیر عنوان جرگه‌ی مشورتی صلح تصمیم گرفته شده و با توظیف تعدادی، بخش‌هایی از مراحل تطبیقی آن‌را نیز پیش برده‌اند.»

این تیم تأکید کرده است که لویه‌جرگه مشورتی را صرفا بر مبنای قانون اساسی به عنوان یک مرجع عالی تصمیم‌گیری و سایر جرگه‌های مشورتی، راه‌کار مؤثری برای گرفتن آرای شهروندان می‌داند و آن‌را به همه‌ی طرف‌های تصمیم‌گیر و سیاسی در مراحل مختلف توصیه می‌کند.

تیم انتخاباتی ثبات و هم‌گرایی در حالی از شرکت نکردن در این جرگه‌ی مشورتی خبر داده است که تیم انتخاباتی صلح و اعتدال به رهبری محمدحنیف اتمر، مشاور پیشین امنیت ملی نیز هفته‌ی پیش (یک‌شنبه، ۱۸ حمل) اعلام کرد که لویه‌جرگه‌ مشورتی صلح به علت شرکت نکردن جریان‌های سیاسی ملی و مطرح در آن، یک جرگه‌ی سفارشی است.

در اعلامیه‌ای که از سوی این تیم انتخاباتی به نشر رسیده، آمده است: «در جرگه‌ی مشورتی‌ای که اخیرا از سوی حکومت وحدت ملی اعلام شده، هیچ‌گونه مشورتی با جریان‌های مطرح سیاسی، ملی و مردمی در رابطه به برگزاری چنین جرگه در شرایط کنونی صورت نگرفته است.»

این واکنش‌ها در حالی است که محمدعمر داوودزی، رییس دبیرخانه‌ی شورای عالی صلح و نماینده‌ی خاص رییس‌جمهور در امور منطقه‌ای برای اجماع صلح به تاریخ ۱۷ حمل در یک کنفرانس خبری گفته بود که تلاش می‌شود پیش از برگزاری لویه‌جرگه‌ی‌ مشورتی صلح یک اجماع سیاسی وسیع زیر چتر دولت با احزاب سیاسی به‌وجود بیاید.

آقای داوودزی افزوده بود که با احزاب سیاسی نشست‌وبرخاست جریان دارد و تمام ملاحظات برحق احزاب سیاسی در روند کاری اعضای کمیسیون‌های برگزاری این جرگه‌ی مشورتی درنظر گرفته و به آن اهمیت داده می‌شود.

با این حال، این جرگه‌ی مشورتی قرار است با حضور دو هزار و ۵۰۰ نماینده از تمام ولایات کشور به تاریخ ۹ ثور برای چهار روز در کابل برگزار شود. هدف از برگزاری این لویه‌جرگه مشوره‌دهی در امور صلح به دولت گفته شده است.