ایران یک‌بار دیگر اتهام «به رودخانه انداختن کارجویان افغان» را رد کرد

اطلاعات روز: وزارت خارجه‌ی ایران یک‌بار دیگر اتهام «به رودخانه انداختن کارجویان افغان» در مرز میان دو کشور را رد کرده و در عین حال گفته است که در این باره با مقام‌های افغانستان به توافقاتی دست یافته‌اند.

به گزارش بی‌بی‌سی فارسی، این اظهارات را عباس موسوی، سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی ایران امروز (دوشنبه، ۱۲ جوزا) در یک نشست خبری مطرح کرده است. او گفته است که براساس یافته‌های بررسی آنان، این حادثه در خاک ایران رخ نداده و نیروهای مرزبانی ایران در آن دخالتی نداشته‌اند.

موسوی گفته است: «قرار شد که اگر آنها (مقام‌های افغانستان) سوء‌تفاهم و یا مدرک در ارتباط با اتفاق رخ داده در مورد اتباع افغانی در منطقه هریرود داشتند، بفرستند تا جمهوری اسلامی آن را بررسی کند.»

در هفته‌های نخست ماه ثور سال جاری گزارش شد که ۴۶ کارجوی افغان که به‌طور غیرقانونی وارد خاک ایران شده بودند، از سوی نیروهای مرزی ایران بازداشت و مورد شکنجه قرار گرفته‌اند. همچنان در گزارش‌ها گفته شده بود که نیروهای مرزبانی ایران پس از شکنجه، کارجویان افغان را مجبور به عبور از رودخانه‌ی هریرود کرده‌اند.

به دنبال این گزارش‌ها، هیأت حقیقت‌یاب دولت افغانستان برای بررسی حادثه به منطقه «دهنه ذوالفقار» جایی که رویداد در آنجا رخ داده، رفت. این هیأت بعدا اعلام کرد که براساس یافته‌های ابتدایی‌شان، ۱۲ کارجوی افغان هنگام عبور از رودخانه غرق و ۱۷ نفر دیگر ناپدید شده‌اند.

ایران یافته‌های ابتدایی هیأت حقیقت‌یاب افغانستان را رد کرد و این باعث شد که کمیساران مرزی افغانستان و ایران تحقیق مشترک‌شان را در این باره براساس موافقت‌نامه سال ۱۳۳۵ انجام دهد. در جریان این تحقیق، هیأت ایرانی اسناد، شواهد و مدارک طرف افغانستان را نپذیرفت.

با ادامه‌ی این وضعیت و رد مکرر اتهام از سوی ایران، سرانجام یک هیأت بلندرتبه‌ی ایرانی به ریاست محسن بهاروند، معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت خارجه‌ی ایران برای بررسی حادثه‌ی یادشده در ششم جوزا به کابل آمد.

سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی ایران در نشست خبری‌اش گفته است: «روابط ایران و افغانستان اهمیت زیادی دارد و جا داشت هیأتی عالی‌رتبه به افغانستان سفر کند. این هیأت به کابل رفت و با گروه‌های سیاسی و غیرسیاسی دیدار کرد و به توافقاتی هم دست یافتند.»

آقای موسوی افزوده است که اسنادی از سوی مقام‌های افغان دریافت کرده‌اند و پس از بررسی، نتایج آن را به مردم افغانستان و ایران اعلام خواهند کرد.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *